Miksi ja miten?

Miksi ja miten?

Heräsin tunti sitten,  juon "aamukahvia" klo 16.00 ja aurinko paistaa ulkona. Viimeinen yövuoro takana ja vapaa viikonloppu edessä. Ensimmäinen työviikko selvitty hengissä, huh! Minua jännitti todella paljon ennen yövuoroja. Kotona teen enimmäkseen aamu- ja iltavuoroa, joskus pari yötä mutta en koskaan neljää yötä putkeen.

Ajattelin kirjoittaa siitä miksi ja miten hain Norjaan töihin. Valmistuin siis 2015-2016 vuodenvaihteessa. Kun valmistuin niin tarjolla oli vain keikkaa osastolla jossa olin ollut töissä joten kävin parissa haastattelussa ja olisin saanutkin paikan kuntouttavalta osastolta Helsingistä mutta en ottanut paikkaa vastaan. Se ei tuntunut tarpeeksi haastavalta. Mietin jo silloin Norjaan lähtöä, ja avopuolisoni kannusti lähtemään. Koin itse etten ollut vielä valmis ulkomaille, halusin ensin tehdä valmistuneena töitä Suomessa ja kerätä hieman kokemusta ennen kuin lähden vieraaseen maahan töihin. Keväällä sain pidemmän sijaisuuden minulle ennestään tutulta kirurgian vuodeosastolta.

Tänä keväänä alkoi tuntua siltä että haluan nähdä jotakin muuta, olin keikkailut 6 vuotta ja tehnyt pidempiä sijaisuuksia samalle osastolle. Selailin netistä Suomen tarjontaa ja kävin parissa haastattelussa, yksi paikka oli todella kiinnostava ja pääsin toiselle kierrokselle haastatteluissa mutta en saanut paikkaa. Tuntui myös ettei Suomessa arvosteta hoitajia joten miksi ei lähteä ulkomaille? Haudoin ajatusta hetken ja pari kuukautta myöhemmin selailin rekryfirmoja läpi ja laitoin viestiä Dedicarelle. Seuraavana päivänä he soittivat minulle ja me sovimme puhelin haastattelun. Siitä seuraavalla viikolla oli puhelin haastattelu joka kesti noin 45 minuuttia. Puhelun aikana sain jo fiiliksen että nyt se on menoa. Puhelu käytiin Norjaksi ja Ruotsiksi. Äidinkieleni on ruotsi joten puhelu sujui aika mukavasti. Minulle kerrottiin mitä tietoja (mm. CV, Mrsa-testi tulokset, työ-ja koulutodistukset yms) he haluavat ja lähettivät papereita täytettäväksi minulle. Viikon sisään minulle soitti oma yhteyshenkilöni ja kyseli vielä samoja asioita kun haastattelussa oltiin kysytty, sitten päätettiin ajankohta reissulleni. Parin päivän sisään paikka oli päätetty ja minut oli buukattu Mo i Ranaan. Sovimme että olen aluksi 3 viikkoa Norjassa ja sitten lennän Suomeen pariksi viikoksi. Minä hain laillistusta Norjasta ja odottelin sitä. Parin viikon päästä sain lentolippuni sähköpostiin. Kaikki tapahtui noin kahdessa-kolmessa viikossa. Olin ensimmäistä kertaa yhteydessä Dedicareen 13.6 ja lensin tänne 30.7. Kotiin olen lähdössä 21.8 ja palaan Norjaan töihin 11.9, silloin Tromssaan. Ajatukseni on reissata Norjan ja Suomen välillä niin kauan kuin suinkin jaksan ja se tuntuu hyvältä.

Kun olin saanut Dedicaren kanssa asiat rullaamaan eteenpäin oli edessä irtisanoutuminen vanhasta työpaikasta. Kerroin muutamalle työkaverilleni aikeistani lähteä Norjaan ja he kaikki olivat innoissaan ja kannustivat lähtemään. Minulla alkoi kahden viikon loma ja oli viimeisen yövuoroni jälkeinen aamu kun kävelin osastonhoitajan luokse ja kerroin että lähden Norjaan. Lomani jälkeen olin vielä kolme viikkoa töissä Suomessa. Ilmoitin vanhalle työpaikalle että tulen mielelläni keikkailemaan Suomessa ollessani.

 

Miksi lähteä Norjaan:

  • Seikkailua/kokemuksia
  • Halu nähdä onko ruoho vihreämpää muualla
  • Halu kehittyä ja haastaa itseäni hoitajana
  • Palkka
  • Työolosuhteet (miehitys, arvostus)
  • Norjan kaunis luonto
  • Helppo kieli oppia
  • Mahdollisuus reissata Suomen ja Norjan välillä (en ole muuttamassa Norjaan kokonaan)

-Sandra

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s