Viimeinen viikko.

Viimeinen viikko.

Viimeinen viikko Mo i Ranassa alkoi yövuorolla, tämän yön jälkeen minulla on vielä kaksi yötä ja kaksi iltavuoroa. Ensi maanantaina lennän kotiin! Minulla alkaakin jo olla vähän koti-ikävä.
Minusta on hassua miten olen melkeinpä vihannut yövuorojen tekemistä kotona Suomessa ja täällä Norjassa oikein odotin että yövuorot taas alkavat. Olin tänne tullessani kauhuissani kun tajusin että minulla on kolmen viikon aikana 7 yövuoroa. Toisaalta Suomessa olen tottunut olemaan yksin vastuussa noin 10 potilaasta yövuorossa koska olemme jaettuna 3 moduliin. Täällä norjassa yövuorossa on neljä hoitajaa(välillä jopa viisi) ja hoidamme yhdessä koko osaston potilaat, jaamme vain tehtävät niin että joku on vastuussa lääkkeistä jne. Norjassa miehitys on myös parempi jokaisessa vuorossa siihen verrattuna mihin olen tottunut Suomessa. Minua vähän naurattaa kun täällä hoitajat sanovat että on ollut kiirettä. Tietenkin täällä on paljon sijaisia ja se vaikuttaa siihen että kaikki ei aina suju niin sulavasti kun vakinaiselta henkilökunnalta sujuisi. Mutta yövuorot ovat täällä olleet ihan mukavia, eikä minulle ole tullut kauhean huono olokaan öitten jälkeen. Minulla on taipumusta migreeniin mutta juon nykyään kupin kahvia ennen nukkumaan menoa yövuoron jälkeen niin ei ala särkemään päätä niin helposti, yritän myös syödä ja juoda yövuorossa hyvin.
Täällä kysellään paljon työkavereilta miten työvuoro sujuu ja tarjotaan apua, enemmän kuin mihin olen tottunut kotona. Ja en puhu nyt vain entisestä työpaikastani, olenhan viime vuosina nähnyt monta osastoa ja työpaikkaa Porvoossa ja Helsingissä kun olen käynyt työharjoittelussa ja luulen että nämä tavat johtuvat siitä että maiden työkulttuurit vain eroavat toisistaan. Monessa muussa asiassa täällä tullaan paljonkin Suomea jäljessä.
Viime viikko oli todella sateinen ja tästä viikosta on luvattu myös sateista ja synkkää. Toivottavasti viikko menee nopeasti, minulla on ikävä omaa sänkyä ja Suomen ruokakauppoja! Niin ja tietysti Santtua ja kissoja on ikävä.

Sateenkaari työpaikalta minun asunnolleni. Tuossa siis minun työmatkani.

-Sandra

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s