Miksi opiskelin sairaanhoitajaksi?

Miksi opiskelin sairaanhoitajaksi?

Usein kuulee että ”meillä on suvussa paljon sairaanhoitajia, äitini ja isoäitini ovat molemmat sairaanhoitajia joten minäkin halusin hoitajaksi”. No minun kohdalla ei ole näin, ajauduin periaatteessa vahingossa hoitoalalle. Olin teininä vanhainkodissa kesätöissä pari kesää laitoshuoltajana ja sitten tuttu osastonhoitaja pyysi minua osastolle lähihoitajan kesäsijaiseksi. He halusivat tutun ihmisen joka myös tunsi talon mielummin kuin täysin tuntemattoman. Noin vuoden taisin tehdä hommia niin ettei minulla ollut minkäänlaista kokemusta tai koulutusta. Se oli melko normaalia 10 vuotta sitten.

Menin yläasteen jälkeen amikseen rakennuspuolelle, minusta piti tulla talonrakentaja. Lopetin koulun parin kuukauden jälkeen koska opettajallani ja minulla ei kemiat toimineet eikä minua kiinnostanut olla koulussa, pääsinkin heti vanhainkotiin töihin koulun kesken jätettyäni. Seuraavana keväänä oli yhteishaku ja äitini patisti hakemaan kouluun ja ehdotti lähihoitaja koulutusta. Itse en ollut edes ajatellut asiaa mutta kun rupesin miettimään asiaa niin se vaikutti oikealta päätökseltä joten hain kouluun. Aloitin lähihoitajan opinnot elokuussa 2008 ja valmistuin 1.6 2011. Kun aloin opiskella lähihoitajaksi tajusin että tämä on ”mun juttu” , tätä minun kuuluu tehdä ja tässä olen hyvä, tiesin myös melkein heti että haluan jatkaa opiskelua sairaanhoitajaksi. Tein töitä vuoden valmistuttuani lähihoitajaksi ja hain sitten Arcadaan, pääsin sisään ja 2015 joulukuussa valmistuin sairaanhoitajaksi. Opiskelin sairaanhoitajaksi koska halusin oppia/tietää enemmän ja saada konkreettisesti myös tehdä enemmän. Onneksi jaksoin opiskella koska tää on mun juttu ❤️

-Sandra

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s